Vi bruker mobilen til å prate, tekste, sjekke mail, ja egentlig det meste – både i jobb og privat. Nettopp derfor er en god løsning for mobiltelefoni viktig. 

I dag har 95 prosent av Norges befolkning mellom 9 og 79 år tilgang på en smarttelefon. Telefonitjenester er derfor en sentral del av hverdagen til de fleste, og det å ha tilgang til de tjenestene vi trenger er viktig for oss.

I dagens samfunn er vi avhengige av å ha en mobil. Ikke bare gir den oss sjansen til å kommunisere med kjente og kjære når det passer oss, det er også et genialt verktøy i arbeidshverdagen.

Hva er telefoni?

Telefoni er en tjeneste som gjør det mulig å kommunisere med andre, uten at dere trenger å være i samme rom. Dette gjøres ved at vi prater inn i et telefonapparat aka mobiltelefoner. Når vi snakker inn i mobiltelefonen gjøres det vi sier om til elektriske signaler. Disse signalene sendes over et telefonnett (mobilnett) og frem til mottakerens mobiltelefon.

Mobilen som mottar disse signalene gjør de om til tale igjen, slik at man kan høre hva den andre personen sa.

Slik fungerer samtalen gjennom mobile enheter. På den måten kan du ha en samtale med andre på et helt annet sted på kloden, så lenge dere er innenfor mobilnettets dekningsområde.

Nordiske mobilselskaper

Det finnes mange tilbydere av mobiltelefoni, og det er lett å gå seg vill i jungelen mobilselskaper, informasjon og tjenester. Nedenfor kan du lese litt om flere ulike operatører som tilbyr mobiltelefoni i Norge:

  • Telenor
  • Telia
  • ICE
  • Nortel
  • Phonero
  • Talkmore Bedrift (tidligere kjent som mobilselskapet Dipper)
  • Unifon

Telenor

Telenor er en av de største mobiloperatørene i landet og tilbyr nett- og mobiltjenester med Telenor-dekning. De tilbyr flere totalpakker av telefoni til bedrifter, enten dere trenger bedriftsnett, abonnement til telefon eller mobilt bredbånd.

Telia

Også Telia er en av de store operatørene i Norge. De tilbyr Telia-dekning i sine tjenester. Telia leverer totalpakker for bedrifter og tilbyr mobilt bredbånd og en egen sentralbordløsning for telefoni. I tillegg tilbyr de bedriftsabonnement i ulike varianter.

ICE

Mobilselskapet ICE er også en av de store mobiloperatørene i Norge, og er den tredje operatøren som tilbyr eget mobilnett, i tillegg leier de nett fra Telia. Med ICE får du abonnement til de ansatte, mobilt bredbånd og bedriftsnett som du tilpasser etter bedriftens behov. Alle tjenestene leveres med ice-dekning.

Nortel

Teleselskapet Nortel tilbyr telefoni til små og mellomstore bedrifter. Operatøren kan på lik linje med de andre selskapene tilby både mobilabonnement, mobilt bredbånd og løsninger for bedriftsnett. Deres produkter og tjenester kommer med Telenor-dekning.

Phonero

Phonero er et mobilselskap eid av Telia og retter seg også mot små og mellomstore bedrifter, i tillegg til offentlig sektor. Med Phonero får kundene tilgang til telefon- og nettjenester med Telia-dekning. Som kunde kan du få bedriftsabonnement, bedriftsnett og mobilt bredbånd.

Talkmore

Talkmore Bedrift er en fusjon av Talkmore og Dipper. Dette mobilselskapet tilbyr også mobilabonnement, bedriftsnett og mobilt bredbånd helt uten binding. Siden Talkmore Bedrift også er et datterselskap av Telenor, leveres tjenestene naturlig nok med Telenor-dekning.

Unifon

Teleselskapet Unifon tilbyr telefon- og nettjenester spesifikt til bedrifter. Selskapet har kjøpt opp både Phonect og Bitpro (tidligere kjent som Proximo og NextGenTel). Unifon tilbyr dekning fra Telenor. Her får kundene også tjenester i form av bedriftsabonnement, bedriftsnett og telefoni. Abonnement, telefoni og bedriftsnett tilpasses etter bedriftens behov.

Viktigheten av en god telefoniløsning

Som nevnt har nesten hele Norges befolkning tilgang på mobiltelefon, og den brukes til det meste. Det er ingen tvil om at vi er digitale mennesker som setter vår lit til teknologien og dens muligheter – nettopp derfor er det så utrolig viktig med en god telefoniløsning.

Sammenlign mobiltelefoni

Hvis du syns det er vanskelig å velge hvilket mobilselskapet og mobilabonnement du skal gå for, er det lurt å sammenligne tjenestene de ulike selskapene tilbyr. Dette kan du for eksempel gjøre manuelt ved å undersøke hva de ulike mobilselskapene tilbyr av abonnement og begynne å luke ut hvilke abonnement og tjenester etter hvilke ønsker og behov du har.

Bruk sammenligningstjenester

Hvis du ikke har lyst til å bruke masse tid og energi på å finne det beste abonnementet for deg, kan du bruke sammenligningstjenester for mobilabonnement. Firmatelefon.no er en slik tjeneste, og sammenligner bedriftsabonnement, slik at din bedrift er sikret det beste tilbudet dere kan få av telefonitjenester.

Gratis og uforpliktende tilbud fra flere operatører

Kort fortalt: Firmatelefon er en gratis sammenligningstjeneste for bedriftsabonnement, og det er helt uforpliktende å sende inn skjema. Du fyller inn skjemaet og sender det inn til oss. Deretter vil en av våre kunderådgivere samle de beste tilbudene din bedrift kan få. Du får tilsendt de beste tilbudene og velger om du vil signere en avtale eller ikke.

Kontakt oss

Dersom du har spørsmål angående tjenesten vår eller mobilselskapene vi sammenligner tilbud fra, kan du kontakte oss på vår e-post: post@firmatelefon.no.