Deling av internett via mobiltelefon.

Mange folk trenger mobilnett hvor enn man befinner seg. I arbeidslivet er det ofte man finner seg i en situasjon hvor man ikke er på kontoret, men fortsatt trenger tilgang til internett for å få gjort jobben din der det ikke er tilgang til WIFI. Smarttelefoner har forandret måten vi surfer på. Ved å ha tilgang til mobilnett på telefonen, kan man enkelt dele dette til en datamaskin eller «tablet» slik at man får jobbet optimalt.

Hvis du for eksempel har funnet et perfekt abonnement via sammenligningstjenester som telefonmegleren.no og har tilstrekkelig med mobildatamengde kan du enkelt dele internett med flere enheter og Multitasking.

Tilkoblingsmuligheter

Heldigvis er det ikke alt for vanskelig å koble mobildata videre til enheter fra mobilen. De enkleste løsningene er som følger:

 

  • Datakort: Leverandørene har sett måter å løse dette på ved å tilby datakort. Det du får i et datakort er et ekstra SIM-kort. Datakortene er ofte programmert slik at det kun kan brukes til datatrafikk. Sett inn SIM-kortet i ditt nettbrett, modem, ruter, PC eller andre enheter. Husk at du bruker data fra ditt mobilabonnement.
  • Mobilt bredbånd (via modem): En god løsning for de som ønsker å dele internett med flere samtidig. Koble et datakort til en trådløs ruter, og send data dit du ønsker.
  • Bluetooth. Ved å bruke Bluetooth kan du enkelt dele mobildata. Sett opp ditt eget internett via telefonen og koble til via listen av WIFI-nettverk på den andre enheten. Dette er en trygg løsning fordi du lager et passord på mobiltelefonen, dette hindrer andre i å koble til din mobildata og du kan surfe trygt på flere enheter samtidig.
  • Bruk USB-kabel. USB-kabel er en enkel og trygg måte å dele mobilnettet ditt til andre enheter. Det er en trygg løsning som gir optimal hastighet. Her slipper man problemene og utfordringene som kan oppstå ved trådløs tilkobling.

Som skrevet av www.satelliteinternet.com er det ikke alle mobiler som har denne muligheten, men de fleste nyere telefoner de seneste årene har disse mulighetene via bluetooth og usb. https://www.satelliteinternet.com/resources/use-your-mobile-phone-for-home-internet/

Fordeler og ulemper ved å bruke mobilen som modem

For noen husholdninger kan det faktisk hende at din mobildatahastighet er bedre en den du får på mobilt bredbånd, bor du for eksempel på et sted hvor fibernettverk enda ikke er tilgjengelig, kan du faktisk spare penger ved å kun bruke mobilen din som et modem.

En av ulempene hvis du vurderer å bruke mobildata til trivielle ting er at ting som å se på videoer fort spiser mye mobildata, så sørg for at du har et abonnement som passer til det du skal bruke den til.

Ofte har mobilabonnement løsninger som gjør at når du har brukt en viss mengde data, vil hastigheten synke, fordi nettverkene vil prioritere de som ikke har brukt like mye data som deg. Derfor er det viktig at man sammenligner flere abonnement slik at man ikke havner i en situasjon hvor man får tregt internett.

Kort oppsummert: å dele mobildata til dine enheter for jobb eller andre ting kan være en fantastisk løsning for deg. Men det er viktig å sørge for at ditt firma har valgt et abonnement som egner seg for slike løsninger, har ditt firma det, så kan du stort sett jobbe med en god internett-tilkobling hvor enn du befinner deg. Sørg for at du har med en ekstra lader til mobilen, deling av internett tar mye strøm, sørg for at du velger et passord som er trygt og ikke lett kan gjettes frem til. Har du oversikt over dette kan du jobbe godt hvor som helst.